• Prikupljanje

  Šta treba da znate, šta da uradite. Korak po korak do prikupljanja

  Više...
 • Naša ponuda

  Dragi budući roditelji! Trenutno se nalazite u neopsivo lepom periodu i pred Vama su važne odluke vezane za budućnost vašeg deteta. Porođaj je šansa koja se nikad neće ponoviti da Vi raspolažete matičnim ćelijama Vašeg deteta. Mogućnost se prikupe I čuvaju matične ćelije, daje Vam priliku da raspolažete u potpunosti kompatibilnim uzorkom za potencijalne upotrebe. Continue Reading

  Više...
 • Barnijeva priča

  Barni je pre tri i po godine prerano rođen, a kasnije napadnut od strane neizlečive bolesti. Međutim , matične ćelije njegovog malog brata mogle su da ga izleče.

  Više...
 • Novosti

  Kriovum novosti i dešavanja

  Više...
 • Najčešća pitanja

  Treba Vam više informacija? Budite slobodni da nas kontaktirate!

  Više...

Kriovum pokriva troškove transplantacije

Mogućnost da sačuvamo matične ćelije iz krvi pupčanika, dok su one najmlađe i najvitalnije, je zaista šansa koja se pruža jednom u životu. Sve više roditelja se odlučuje na ovaj korak kako bi svom detetu osigurali budućnost u nadi da neće biti neophodna njihova upotreba.  Za razliku od ranije, sada već postoji veliki broj Insitucija koje pružaju usluge procesuiranja i čuvanja matičnih ćelija. Međutim, sve veći broj roditelja postavlja pitanje šta se dešava ukoliko dođe do potrebe za transplantacijom matičnih ćelija.

Veoma je čest slučaj da se roditelji koji se nađu u situaciji da je njihovom detetu neophodna transplantacija matičnih ćelija, suoče sa visokim troškovima koje najčešće prevazilaze njihove finansijske mogućnosti. Iz tog razloga, FamiCord grupacija u saradnji sa Kriovum Insitutom je donela odluku da svojim klijentima koji se nađu u takvoj situaciji obezbedi svu tehničku, organizacionu i finansijsku podršku, kako bi pomogli
svojim klijentima.

Ukoliko se javi potreba za transplantacijom Kriovum u saradnji sa Kriovum institutom preuzima na sebe obavezu da za svakog pacijenta koji se odlučio za transplantacioni paket u Srbiji, snosi troškove do iznosa od 100.000 eura. Kriovum banka ćelija pruža mogućnost klijentu da istu tu transplantaciju obavi u Poljskoj ili Mađarskoj za lečenje one vrste bolesti za koje se zna da mogu biti lečene matičnim ćelijama u datom momentu, ocenjenim i preporučenim od strane stručnjaka.

Spisak medicinskih ustanova sa kojima Kriovum trenutno sarađuje na polju primene matičnih ćelija:

 1. BAZ Megyei Kórház, Miskolc
 2. Collegium Medicum Nicolaus Copernicus University in Bydgoszcz.
 3. Department of Pediatric Hematology and Oncology, Medical University in Lublin.
 4. Clinic of Oncology, Haematology and Paediatric Transplantology, Medical University in Poznań.
 5. NeuroRepair Department of Mossakowski Medical Research Centre, Polish Academy of Science, Warsaw.
 6. Department and Clinic of Pediatric Oncology and Haematology and Bone Marrow Transplantation, Medical University in Wroclaw.