• Prikupljanje

  Šta treba da znate, šta da uradite. Korak po korak do prikupljanja

  Više...
 • Naša ponuda

  Dragi budući roditelji! Trenutno se nalazite u neopsivo lepom periodu i pred Vama su važne odluke vezane za budućnost vašeg deteta. Porođaj je šansa koja se nikad neće ponoviti da Vi raspolažete matičnim ćelijama Vašeg deteta. Mogućnost se prikupe I čuvaju matične ćelije, daje Vam priliku da raspolažete u potpunosti kompatibilnim uzorkom za potencijalne upotrebe. Continue Reading

  Više...
 • Barnijeva priča

  Barni je pre tri i po godine prerano rođen, a kasnije napadnut od strane neizlečive bolesti. Međutim , matične ćelije njegovog malog brata mogle su da ga izleče.

  Više...
 • Novosti

  Kriovum novosti i dešavanja

  Više...
 • Najčešća pitanja

  Treba Vam više informacija? Budite slobodni da nas kontaktirate!

  Više...

U inostranstvu se i danas kod mnogih bolesti primenjuju matične ćelije iz krvi pupčanika u cilju terapija.

Prvenstveno se kod malignih oboljenja vrši terapija s matičnim ćelijama u onoj fazi bolesti kada su zbog primenjene hemioterapije i /ili zračenja, sopstvene matične ćelije organizma iscrpljene, ali se primenjuju i kod autoimunih bolesti, malignih odnosno nemalignih smetnji kod bolesti krvi, krvotvornih organa i sistema krvotoka. U toku su klinička ispitivanja na ljudima u SAD-u za tretman transplantacije autolognih matičnih ćelija kod cerebralne paralize.Tretman za šećernu bolest je takođe već prešao stadijum ispitivanja na životinjama i u toku su ispitivanja na ljudima u cilju kliničke primene.

Već postoji patentiran postupak za povećanje broja matičnih ćelija (ex vivo ekspanzija), i na mnogim mestima (na primer SAD-u i Francuskoj)  se klinički primenjuju ekspandirane matične ćelije, tako da se javlja mogućnost šire upotrebe malog uzorka s malim brojem matičnih ćelija.

Neverovatna dinamika laboratorijskih istraživanja i klinički pokušaji korišćenja krvi iz pupčanika pokazali su da su tretmani pacijenata matičnim ćelijama ogromna prilika za budućnost.

Da li ste znali…

Prema podacima Biol Blood Marrow transplant 2008., verovatnoća da će doći do transplantacije pre 25. godina iznosila je 1:300 000.
Danas, u 20. godini života verovatnoća iznosi 1:1666, a u 75. godini života 1:217.